Szeretőt tartok, de nem válok

szeretot tartokSzerencsés az az ember, akihez hosszú éveken keresztül hűséges a párja és akinek a házassága a kölcsönös bizalmon, szereteten alapszik. Ám sajnos sokan vannak olyanok is, akik elmondhatják magukról: szeretőt tartok.

Persze, hiszen a szerető az a személy, akihez el lehet menekülni a mindennapok gondjai elől, jobb esetben mindent meg lehet beszélni vele, megértő és kedves. Valljuk be, néha jó egy kicsit kiszabadulni a hétköznapok taposómalmából és megfeledkezni a gondokról, bajokról, problémákról.

Annak, hogy valaki elmondhatja magáról: szeretőt tartok, számtalan oka lehet. Viszont egy közös pont minden történetben megvan, ez pedig, hogy a hűtlen fél a szeretővel tökéletesen boldog. Emiatt a szerető lenne a rossz ember, aki megrongálja mások házasságát?

Nem valószínű, hiszen egyrészt nagyon sok helyzetben jó hatással van a párkapcsolatra, másrészt pedig úgy tartják, hogy minden hűtlen ember házasságából hiányzik valami, ami miatt szeretőt tart és ez a legtöbb esetben az odafigyelés, a megértés hiánya.