A használt gyerekruha jóval olcsóbb

Bizonyára már Ön is tapasztalta, hogy milyen borsos ára van mindazon termékeknek, melyek valamilyen formában a gyerekneveléshez kapcsolódnak. Legyen szó játékról, kisebb méretű ruhákról vagy cipőkről, sokaknak mindezek megfizethetetlenek. A használt gyerekruha kisebb korban teljesen megteszi, hiszen ilyenkor még nincsen az a divat őrület, ami majd az iskolában kezdődik. Sokkal jobban jövünk ki anyagilag, ha a vadonatúj gyerekruha vásárlását elkerüljük, amíg nem megy iskolába a gyermek.
Nem győzné a pénztárcánk, ha mindig szaladnánk a legmenőbb ruhákat árusító boltba, amikor éppen kiszakadt a nadrág a játszótéren vagy éppen egy hónap után ismét kinőtte kislányunk vagy kisfiúnk a pulóverét.
A használt gyerekruha esetében sem mondja meg senki, hogy azt előtte már valaki hordta. Sok esetben még családon belül is körbejárnak az egyes darabok, így akár a korban nem messze lévő fiúgyerekek egymást követve tudják hordani a cipőt, nadrágot vagy téli kabátot, feltéve, hogy az megfelelő állapotban van. Ezért kell vigyázni az egyes ruha darabokra, hogy az később is akár használható legyen.
Vásárolható az interneten is gyerekruha. Számtalan olyan apróhirdetési portált találunk, ahol kifejezetten külön kategória segít az ilyen termékeknek új gazdát találni. A használt gyerekruha akár harmad áron is beszerezhető az interneten, mintha egy teljesen újat vásárolnánk. A nehéz helyzetben lévő családok számára ez nagy segítség, hiszen az így megspórolt összeget lehet másra is fordítani, ami a gyerek fizikai és mentális fejlődését szolgálja. Drága gyerekruha helyett költsünk inkább játékra!