A gyerekruha méretek életkor szerint vannak meghatározva

babaruhaMár egy pár hónapos babát is lehet a mai divatnak megfelelő kis zoknikkal, kabátkákkal, nadrágokkal felöltöztetni. Persze egy szülő nem tudhatja a boltban, hogy éppen melyik a legoptimálisabb mérettel bíró babaruha. Ezért van kitalálva egy olyan táblázat, ahol életkor szerint vannak meghatározva a méretek.
A babaruha egészen tizennyolc hónapos korig kapható. Az így megvásárolható legnagyobb szám a nyolcvanhatos. Ettől felfelé már gyerekruha a termékek elnevezése, melyek egészen tizenhárom éves korig vannak beszámozva méret szerint, amelyből a legnagyobb a százötvennyolcas szám.
Nem csak a babaruha, gyerekruha esetében van életkor szerint megadva a méret, hanem ugyanez igaz a lábbelikre is. Még a koraszülötteknek is van saját mérete. Magyar és angol számozás szerint is fel szokták tüntetni az Európai Unióban készített kis cipőcskéket. A lábhossz centiméterben is meg van adva, amely alapján egy szülő pontosan ki tudja választani a gyerekruha, babaruha boltban, hogy melyik a legoptimálisabb lábbeli.
A szülők egy része ragaszkodik a teljesen új ruhákhoz, mások pedig inkább használtat vesznek, hiszen úgyis csak pár hónapig lesz jó és igencsak borsos árat kérnek egy kis cipőért, nadrágért vagy kabátkáért.
Az interneten is nagyon sok webáruház szakosodott kifejezetten a piciknek készített ruhákra, melyek nagyon aranyosak már csak a minta vagy maga a színvilág miatt is. Szülőként érdemes figyelni arra, hogy ha lehet, akkor minél jobb állapotban maradjon meg a kis ruha, hátha jó lesz a tesónak vagy valakinek a rokonságban.